Forord

Den første nordmann

De kortbente
Briter og nordmenn
De kortbente på Lindholm Høje
Livet på Lindholm Høje - 1
Livet på Lindholm Høje - 2
Kåres vandring

De korttenkte

Ukjente Wergelandsbarn
Anton Wergeland
Candida Wergeland
Cloetta Wergeland
Fazer Wergeland
Freia Wergeland
Gunnar Toblerone
Kari Brynhildsen
Nidar Wergeland
Siful Sifadda
Troika Wergeland

Solans Tanker


 

NIDAR WERGELAND
27.11-1811 - 22.04-1891

Nidar ble født i 1811. Et sykelig barn, men det til tross viste han alt i ung alder spesielle egenskaper. Han ble ofte sett på som en original med en underlig opptreden. Årsaken var hans mange uakseptable interesser, og et meget flakkende blikk.
I sine første år viste han med all tydelighet interesse for det feminine. Han sprang ikke etter jentene. Han sprang med dem. Den strenge fader Nicolai prøvde ofte, og forgjeves, å få gutten interessert i hester og kjerrer i stedet for dokker og kjoler. Det eneste han oppnådde med det var at gutten fikk et flakkende og vikende blikk. Gutten bar på en konstant frykt for at faren skulle se hva han bedrev.

Den første store konflikten kom da Nidar skulle begynne på skolen. For den strenge fader var det en selvfølge at gutten skulle få undervisning sammen med andre gutter. Selv ville Nidar gå på skolen sammen med de andre pikene, som han selv uttrykte det. Fader Nicolai kjeftet, skjelte og truet med Fanden og Helvetet. Det eneste han oppnådde med det var at Nidar rev seg i skjørtet og gråt sine bitre tårer.
For de år Nidar skulle gått på skolen finnes det ikke dokumentasjon om hans forehavende. Årsaken er nok at den strenge fader skjemtes over sin «datter» Nidar.

En dag bestemte han seg for, i all sin feminine homoseksualitet, at han nok var lesbisk og flyttet til den greske øya Lesbos. Fra den dagen ble alt bare tull.

Han giftet seg aldri.


 

Hold musepekeren over bildene for forstørrelse.

 

Kopiering av materiale fra Solan Saga for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale
© Solan Renolen
Web-siden er optimalisert for Microsoft Internet Explorer