Forord

Den første nordmann

De kortbente
Briter og nordmenn
De kortbente på Lindholm Høje
Livet på Lindholm Høje - 1
Livet på Lindholm Høje - 2
Kåres vandring

Ukjente Wergelandsbarn
Anton Wergeland
Candida Wergeland
Cloetta Wergeland
Fazer Wergeland
Freia Wergeland
Gunnar Toblerone
Kari Brynhildsen
Nidar Wergeland
Siful Sifadda
Troika Wergeland

Solans Tanker


 

Tanker om min saga

I det siste har jeg begynt å tenke litt på hva jeg vil med min saga. Det har tatt meg kun noen år, og svaret er enkelt – Jeg vet ikke! Dog ser jeg klart at nettstedet er bygget opp på en måte som er alt for alvorlig.

For to år siden begynte jeg å vurdere en ny oppbygging, og et nytt utseende. Nå tror jeg at jeg er ferdig med å tenke.
I dag skriver vi den 2. september 2010. Jeg tror nok at jeg skal klare å få sagaen inn i nye rammer i løpet av noen få år.
I det herrens år 1970 satt jeg for første gang ved et tastatur og programmerte en computer. Fingrene mine og tastaturet var ikke helt enige om hva som skulle skje. I dag går det hele meget lettere. Tastaturet har endelig forstått at det er det som må føye seg etter mine fingere.

Den gang, i 1970, tenkte jeg at det måtte da være meget lettere å skrive med en penn på et ruteark og stappe det inn i computeren. Problemet var bare at jeg ikke fant noe hull hvor jeg kunne putte rutearket inn. Fremdeles synes jeg det er forunderlig. Det var jo en stor maskin. Den var ca fjorten kubikkmeter.

Så langt har stavekontrollen gitt meg kun to røde varsel. De poppet opp på skjermen for ordene ruteark og rutearket. Det er nesten slik at jeg mistenker de fordømte datamaskinene for å ha tatt livet av alle ruteark. Dette må jeg gjøre noe med!

Utsnitt av beskrevet ruteark

 

Kopiering av materiale fra Solan Saga for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale
© Solan Renolen
Web-siden er optimalisert for Microsoft Internet Explorer